Шик от втора ръка: Скок на пазара на винтидж стоки в Обединеното кралство

Picture of Изискана
Изискана
Главен редактор
Шик от втора ръка Скок на пазара на винтидж стоки в Обединеното кралство

В Обединеното кралство се наблюдава значителна промяна в поведението на потребителите, като пазарът на дрехи втора употреба бележи значителен подем. Неотдавнашно проучване, проведено от South Western Railway, разкрива, че 77% от британците са закупили дрехи втора употреба през изминалата година, което подчертава нарастващата тенденция към устойчив моден избор.

Проучването показва, че 20% от британските потребители отделят до 100 паунда годишно за дрехи втора употреба, а други 8% са готови да инвестират до 200 паунда. Тези цифри предполагат значителни пазарни възможности за търговците на дребно на винтидж и употребявана мода.

В отговор на тази тенденция South Western Railway състави класация на най-големите пазари на дрехи втора употреба в Обединеното кралство, която предоставя информация както за потребителите, така и за инвеститорите в областта на кръговата икономика. Анализът, в който пазарите са оценени със 100 точки въз основа на нагласите на рецензентите, предлага цялостен поглед върху процъфтяващия пейзаж на търговията на дребно с употребявани стоки.

Пазарът Hackney Flea Market в Лондон се очертава като главна дестинация за любителите на винтидж, постигайки почти перфектна оценка от 99 точки. Известен с еклектичната си смесица от винтидж мода, ретро мебели и винилови плочи, успехът на пазара подчертава нарастващия апетит на потребителите за уникални и устойчиви покупки.

Тенденцията обаче не се ограничава само до столицата. Бълхата в Люис, Източен Съсекс, и съботният пазар за антики и бълхи в Бат също заемат видно място в класацията, като получават съответно 98 и 96 точки. Това географско разпределение показва, че пазаруването втора употреба се разпространява в цялата страна, което предоставя възможности за търговците на дребно и инвеститорите в имоти извън традиционните градски центрове.

Проучването показва, че тази промяна се дължи на по-младите демографски групи. 69% от представителите на поколението Z и 67% от представителите на милениума съобщават за покупки втора употреба през последната година, което означава, че тази тенденция е готова за дългосрочен растеж. Това може да има значителни последици за традиционните търговци на дребно и марките за бърза мода, като потенциално ще наложи стратегически завой към по-устойчиви и кръгови бизнес модели.

Тъй като потребителите все повече отдават приоритет на устойчивостта и уникалния стил, траекторията на растеж на пазара на дрехи втора употреба изглежда ще продължи. За инвеститорите и предприемачите този развиващ се пейзаж предоставя безброй възможности в области като онлайн платформи, услуги за удостоверяване на автентичност и решения за кръговата верига на доставки.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

© 2024 IZISKANA.com - Бъди изискана!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg