Най-добрите дестинации и хотели за меден месец в света

Picture of Изискана
Изискана
Главен редактор
Най-добрите дестинации за меден месец в света

Бъдещи младоженци, не забравяйте да прочетете тази статия. Както и да подхождате към медения си месец – като към време за приключения, възможност да се отпуснете като двойка или като към екстравагантно удоволствие, което се случва веднъж в живота – той несъмнено ще бъде едно от най-запомнящите се пътувания.

Ако сте положили усилия да планирате сватбата на мечтите си (търсите вдъхновение? Опитайте нашия списък с най-добрите места за провеждане на сватба в Обединеното кралство и най-красивите костюми за съвременни булки), логично е да се уверите, че меденият ви месец е също толкова приказен.

От къпане в горещите извори на Гренада до танцуване на самба в Бразилия, от гмуркане с шнорхел край бреговете на Борнео до игра на петанк във френска ферма – претърсихме света за най-желаните дестинации и идилични маршрути. Прочетете нашата класация на най-добрите райски кътчета след сключване на брак, в които да започнете следващата глава заедно.

Hotel das Cataratas, Бразилия

Hotel das Cataratas, Бразилия

Разположен на границата между Бразилия, Аржентина и Парагвай, Hotel das Cataratas, хотел на Belmond, предлага възможност за пълноценна почивка. На по-малко от два часа път със самолет от Рио, този розов дворец е с изглед към водопадите Игуасу – най-голямата система от водопади в света, състояща се от 275 различни каскади. Заобикалящият го национален парк е затворен за посетители преди залез слънце; тъй като това е единственият бразилски хотел в рамките на спокойните му параметри, гледката в златните часове е запазена за гостите на Belmond. Просторните спални са обзаведени с мебели от махагон, флорални португалски плочки и калъфки за възглавници, бродирани с инициалите на всеки гост за вкъщи, а от много от тях се открива прекрасна гледка към околния субтропичен пейзаж. Разгледайте реката и нейните водопади с лодка или с водач пеша, а след това се насладете на мързеливи следобеди край басейна, където гущерите се пекат, колибритата пърхат, а маймуните капуцини кацат по околните дървета.

Six Senses Долината на Дуро, Португалия

Six Senses Долината на Дуро, Португалия

Португалският филиал на хотел Six Senses е рай за енофилите и се помещава в имение от 19-и век в цвят теракота, заобиколено от обширни лозови масиви, които се спускат към река Дору. Районът е един от най-старите производители на вино в света и предложенията на хотела отразяват това: всяка вечер се провеждат дегустации с екскурзовод, а в библиотеката има машина за дозиране на вино, която позволява на гостите да опитат сортовете по всяко време. Удоволствието е балансирано от цялостен подход към благосъстоянието – участвайте в пилатес на павилиона при изгрев слънце, изпробвайте аювердическа процедура в СПА центъра и се запишете за индивидуална програма за сън. За това спомагат и просторните спални, декорирани със земни нюанси и мек органичен текстил. Местоположението е блажено отдалечено – идеално за дни, прекарани с книга край басейна – но активните хора могат да се насладят на каране на гребла по река Дору, създаване на козметични ексфолианти в бар „Алхимия“ и бране на зеленчуци от градината. Вкусни домашни съставки заемат централно място в ресторант Vale de Abraao, където задължително трябва да се опитат ястия с ориз от патешко конфи, гъби с пюре от сладки картофи и царевичен сладолед – особено в съчетание с предложената от сомелиера напитка.

Silversands, Гренада

Silversands, Гренада

Островът на подправките, наричан така заради изобилието си от индийско орехче, е място както за приключения, така и за спокойствие. Къпете се в горещи извори и плувайте с морски костенурки, преди да се оттеглите в хотел Silversands в северния край на двукилометровия плаж Grand Anse. Хотелът разполага с 43 обширни апартамента и осем вили, с най-дългия басейн в Карибския басейн, както и с девствен спа център, в който се предлагат рефлексотерапия и масажи с горещ бамбук. Вечеряйте в един от двата ресторанта: Asiatique предлага деликатни паназиатски ястия с местни подправки, а в открития Grenadian Grill се сервира уловена от въдица риба със салса, плантаин и кокосов ориз на фона на шербетно обагрени залези.

Fairmont Royal Pavilion, Барбадос

Fairmont Royal Pavilion, Барбадос

Считан за най-добре разположения луксозен хотел в Барбадос, Fairmont Royal Pavilion е разположен директно на половин миля от плажа на западното крайбрежие в залива Alleyne’s Bay. Оградена с палми алея води до розовия Pavilion, в който се помещават 72 спални с изглед към морето, някои от които със самостоятелни тераси – идеалното място за вечеря със слънце. Насладете се на ободряващи гмуркания в топлото море, обиколки на залива с каяк и дълги обеди с подправена летяща риба, придружени от сладък пунш с ром.

One & Only, Мексико

One & Only, Мексико

По-тихата част на Мексико, встрани от добре познатия Тулум, е Ривиера Наярит на тихоокеанското крайбрежие на страната. Тук, заобиколен от тропически гори и девствени плажове, се намира хотел One & Only Mandarina със своите уединени къщи на дърветата и резиденции. Неотдавна хотелът представи вили на върха на хълма, в които могат да се настанят до 24 гости, със сводести тавани, стени от прозорци, обрамчващи впечатляващия пейзаж, джакузита с изглед към океана и частни кина.

Lux Grand Baie, Мавриций

Lux Grand Baie, Мавриций

В центъра на един от най-оживените крайбрежни градове на острова се намира модернистичният хотел Lux Grand Baie. Проектиран от местния архитект Жан Франсоа-Адам, с интериор от Кели Хоппен, неговият полиран бетон, подове от светло дърво и индустриални стоманени акценти са вдъхновени от формата на старите мавритански платноходки. Основният басейн (един от трите), с бар за плуване и диджей сет над водата, привлича весела публика – както и барът на покрива Bisou, чиито кабини предлагат изумителни гледки към залеза, на които можете да се насладите с охладен негрони и чипс от цариградско грозде в ръка.

Capelongue, Франция

Capelongue, Франция

Capelongue, наскоро реновиран хотел в сърцето на Прованс, разполага с красиво оформени градини с много лавандула, рози и смокини, където можете да се излегнете на шезлонг с хубава книга, да се потопите в един от двата басейна и да опитате силите си в игра на петанк. В изисканите апартаменти има бани с керамични плочки, предмети на изкуството и гигантски абажури от ратан. Опитайте превъзходната храна на място в удостоения със звезда на Мишлен ресторант La Bastide (тартарът от луберонско говеждо месо с кориандър и стриди от Камарг е изключителен) или се отдайте на пиршество на дърва в La Bergerie, преди да изпиете нощна чаша ликьор от мащерка в бара.

Wickaninnish Inn, Канада

Wickaninnish Inn, Канада

Тофино, характеризиращ се с назъбени скали и високи гори, е драматично романтично място в хотел Wickaninnish Inn на остров Ванкувър, на западното крайбрежие на Канада. Близо до резервата на националния парк Pacific Rim, той е вдъхновяващо красив през цялата година, с много възможности за наблюдение на мечки и китове. Вътрешният дизайн отразява естествения свят с елементи от плаваща дървесина и кедър, както и с големи прозорци, от които се разкриват панорами към заобикалящата го дива природа. Спалните са уютни и разполагат с просторни вани, камини и станции за горещ шоколад. Нищо чудно, че Ума Търман, Аланис Морисет и Джъстин Трюдо са нейни почитатели.

Хотел Supetar, Хърватия

Хотел Supetar, Хърватия

В крайбрежния град Кавтат се намира вековната триетажна вила, в която се помещава хотел Supetar. На ръба на синьото Адриатическо море и над древното селище Епидаурум, тя е с отлична позиция както за спокойни дни на плажа, така и за следобеди в разглеждане на старите барокови църкви и заобикалящите ги илирийски руини – да не говорим, че е на кратко разстояние с кола от историческия Дубровник. Неговите 16 красиви, уникално декорирани спални и резиденцията с пет спални, която скоро ще бъде открита, са идеалното място за укриване с любимия човек – и са още по-прекрасни след неотдавнашното им обновяване.

Atlantica Grand Mediterraneo, Гърция

Atlantica Grand Mediterraneo, Гърция

Със своите скрити заливчета и драматични скални върхове Корфу представлява идеален фон за романтични преживявания. Легендата разказва, че двойките, които плуват в Canal d’Amour в северозападната част на острова, запечатват любовта си завинаги – а тези, които искат официално да вържат възела, могат да го направят с лекота, като използват услугите на Tui за планиране на сватби. Независимо дали искате да сключите брак в хотел – например в спокойната тайна градина на хотел Atlantica Grand Mediterraneo – или на хълм с кипариси по залез слънце, вашият ден или седмица ще бъдат незабравими.

Залив Уга, Шри Ланка

Залив Уга, Шри Ланка

Най-доброто време за посещение на залива Уга в село Пасикуда е през летните месеци, когато океанът е кристално чист и можете да видите рифовете, в които живеят повече от 700 вида риби, в цялата им прелест. Водите са спокойни и топли, идеални за разходки с каяк и неангажиращо плуване, а мекият като пудра пясък е идеалното място, на което да се облегнете с хубава книга – с освежителни напитки от хрупкави калмари, обвивки и пресни салати, предлагани от плажния бар. Всяка от 44-те просторни стаи е с изглед към залива, засенчена от палмови дървета, така че можете да се унесете в блажен сън под звуците на нежно плискащи се вълни.

Copacabana Palace, Бразилия

Copacabana Palace, Бразилия

Като безспорна гранд дама на Рио де Жанейро, дворецът „Копакабана“ е бил домакин на представители на висшето общество в продължение на 100 години – от Ела Фицджералд до принцеса Даяна. Белокаменните му стени пулсират от енергия по време на карнавала през февруари, когато в открития ресторант Pérgula звучи самба музика, а гостите се поклащат, отпиват силна кайпириня и се наслаждават на късна закуска с черен боб и тапиока, пастети с пълнеж от сирене и пържен плантаин. През деня двойките трябва да избегнат опашките и да разгледат забележителностите на Рио с частна обиколка на града с хеликоптер. Кратко пътуване с кабинков лифт ви отвежда до върха на планината Захарната глава, където можете да се качите на летателния апарат, за да разгледате пясъчните пространства на плажовете Копакабана и Ипанема отвисоко и да се насладите на неповторима гледка към Христос Спасителя. Вечер се насладете на ястия, отличени със звезди на Мишлен, в италианското заведение Cipriani в хотела, преди да излезете и да се присъедините към 90 000 други хора, за да наблюдавате нощните паради на Самбадром.

La Mamounia, Мароко

La Mamounia, Мароко

На един хвърлей от медината на Маракеш, но същевременно оазис на луксозно спокойствие, хотел La Mamounia заслужава емблематичната репутация, която идва с повече от 100 години гостоприемство. Романтичните спални са обзаведени в марокански стил с мозаечни плочки, решетки и кралски легла. Обслужването в хотела е безупречно – твърди се, че на стая се падат средно по четирима служители – а съоръженията включват прочутите пищни градини и овощни градини, няколко съблазнителни бара и гурме ресторанти, огромен спа център, плувен басейн с палми и частно кино.

Castara Retreats, Тобаго

Castara Retreats, Тобаго

Сгушен в покрайнините на тихо рибарско селище, хотел Castara Retreats е уединено кътче от карибския рай. Тази колекция от 15 луксозни екокъщи, построени в короните на дърветата с изглед към залива Кастара на северното крайбрежие на Тобаго, е защитник на устойчивото развитие повече от 20 години и съществува в хармония с природата. Има много възможности за опознаване на биоразнообразието на прага, включително гмуркания с местни морски биолози и обиколки с екскурзовод на буйната тропическа гора около курорта. Прекарайте дните си в плуване в близкия таен водопад, сутрешни уроци по йога с неограничена гледка към океана и присъединяване към селското барбекю на плажа.

Viceroy Riviera Maya, Мексико

Viceroy Riviera Maya, Мексико

Затворен между зелена джунгла и плаж с бял пясък, хотел Viceroy Riviera Maya е спокойно убежище, където можете да се отпуснете. 41-те вили са разпръснати сред зеленината, за да осигурят несравнимо уединение, и разполагат с легла с балдахини, плувни басейни и открити дъждовни душове, снабдени с продукти Natura Bissé. Насладете се на закуска, сервирана на личния ви вътрешен двор, като наблюдавате преминаващите игуани и маймуни-паяци; но когато дойде време за вечеря, непременно посетете осветения със свещи ресторант на открито La Marea за мексикански ястия от местен произход, като например тарта с тиква и сирене от чайоте със супа от чили поблано или червен тон ал пастор с ананасово пюре и понзу.

Château Troplong Mondot, Франция

Château Troplong Mondot, Франция

На върха на хълм – най-високата точка в района, откъдето се открива изключителна гледка към укрепения град Сен Емилион – се издига Château Troplong Mondot, винарна от XIX век. Имението е класирано като Premier Grand Cru Classé, а храната, която се сервира в ресторант Les Belles Perdrix, отличен със звезда на Мишлен, е изискана. Откажете се от красивите стаи с всички удобства, за да отседнете в бижутерския Maison des Vignes – очарователна работническа къщичка сред лозята Мерло и Каберне Совиньон; вечер седнете навън с бутилка Mondot и гледайте звездите. Няма нищо по-романтично от това да оцените простите удоволствия тук: да се къпете в топлото сияние на залеза, да играете петанк с любимия човек или да наблюдавате 360-градусовата панорама на лозовите масиви, докато си правите пикник с канела и зрели перигорски ягоди.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

© 2024 IZISKANA.com - Бъди изискана!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg