Чудодейни съвети за момичета, които искат да се отърват бързо от подпухналите очи

Picture of Изискана
Изискана
Главен редактор
Чудодейни съвети за момичета, които искат да се отърват бързо от подпухналите очи

Независимо от възрастта, всички жени трябва да знаят някои съвети, за да се отърват от подпухналите очи. Те могат да се появят на всяка възраст и по всяко време. Подпухналите очи никога не са нещо, с което искате да се събудите, нали? Мразя, когато това се случва! Не е нужно да страдате от този проблем, защото има много чудесни начини да се справите с подпухналите очи веднъж завинаги. След като ги изпробвате, ще ви хареса колко по-добри са сутрините. Смесвайте и съчетавайте различните идеи, за да откриете това, което работи най-добре за вас. Уведомете ме как всичко това се получава!

Охладете няколко лъжици и ги притиснете към очите си

Това е любимият ми метод, защото е лесен и няма да ви струва нищо. Когато станете, сложете няколко лъжици във фризера. Оставете ги да се охладят за няколко минути, след което внимателно притиснете лъжиците към подпухналите участъци за около две минути. Студът ще помогне за намаляване на подпухналостта за нула време. За допълнителен ефект опитайте да нанесете малко количество от любимия си околоочен крем, преди да използвате студените лъжици. Това ще засили ефекта и очите ви ще се почувстват освежени и по-будни почти веднага. Това е идеалният бърз лек за мрачните сутрини!

Накиснете памучни топчета в гореща солена вода и ги притиснете към очите си

Може да звучи странно, но горещата вода действа и на подпухналите очи, когато е смесена със сол. Солта помага за изтеглянето на течността, която причинява подпухването на очите. Ако предпочитате топлината сутрин пред студа, това е много лесно. Смесете ¼ чаена лъжичка сол с 2 чаши гореща вода. Накиснете памучни топчета в сместа и ги притиснете към очите си. Легнете и ги оставете да подействат за около 10 минути. Този метод не само намалява подпухналостта, но има и успокояващ ефект. Това е нежен начин да освежите очите си и да ги подготвите за предстоящия ден.

Използвайте охладени ягоди върху кръговете под очите

Имате няколко студени ягоди в хладилника? Имате късмет, защото те съдържат естествена форма на алфа хидрокси киселина, която помага за изглаждане на кожата и намаляване на подпухналостта. Разрежете една голяма ягода наполовина и притиснете отрязаните страни към подпухналите си очи. Оставете ги там за няколко минути, след което изплакнете остатъка от лицето си. За допълнителна полза можете също така леко да масажирате половинките на ягодите около очите, за да стимулирате кръвообращението и да намалите още повече подпухналостта. Това естествено плодово средство не само освежава уморените очи, но и насища кожата с полезни витамини и антиоксиданти.

Опитайте няколко чаени торбички върху очите си

Ако пиете чай сутрин, не изхвърляйте торбичките с чай на боклука. Запазете ги за подпухналите си очи. Легнете и притиснете пакетче чай към подпухналата област. Останете неподвижни и ги оставете да направят своята магия за около 15 минути. Можете спокойно да правите това няколко пъти на ден, за да запазите подпухналостта. Чаят съдържа кофеин и антиоксиданти, които помагат за свиване на кръвоносните съдове и намаляване на подуването. За допълнителен ефект можете да охладите торбичките с чай в хладилника, преди да ги приложите към очите си. Това може да засили успокояващия и отпушващ ефект.

Нанесете малко гел от алое вера върху подпухналите участъци

Гелът от алое вера е добре известен с това, че успокоява и е лесен за употреба. Той също така е чудесен за намаляване на подуването и подпухването. Използвайте малко количество от гела под двете очи, като внимавате да не попадне в очите ви. Гелът се усеща добре и ще ви накара да изглеждате без подпухналост за нула време. За допълнително усещане за охлаждане можете да съхранявате гела от алое вера в хладилника. Този освежаващ ефект може да помогне за допълнително намаляване на следите от сутрешното подпухване. Редовното нанасяне не само облекчава подпухналостта, но и осигурява необходимата хидратация, като прави кожата под очите ви да изглежда съживена.

Охладете няколко краставици и ги сложете върху очите си

Този класически трик никога не може да се сбърка. Вземете краставица от хладилника и отрежете няколко дебели резена. Легнете на удобно място и сложете резените върху очите си. Оставете ги на място, докато спрат да изстиват. Повтаряйте при необходимост. Краставиците са пълни с антиоксиданти и флавоноиди, които помагат за намаляване на дразненето и подуването, което ги прави подходящо средство за лечение на подпухнали очи. Освен това хладната температура свива кръвоносните съдове, намалява подпухналостта и освежава кожата под очите. За допълнителен ефект можете да съчетаете процедурата с лек масаж на очите, за да подсилите ефекта на премахване на подпухналостта.

Опитайте с резени картофи вместо краставици

Нямате краставици? Резени сурови картофи работят също толкова добре. Нарежете картофите на дебели филийки и след това ги охладете за няколко минути. Сложете резените върху очите си и починете, докато престанат да се охлаждат. Можете да направите това толкова пъти, колкото е необходимо, за да се отървете от подпухналостта.

Опитвали ли сте някога някоя от тези техники? Какви други начини използвате за борба с подпухналите очи?

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

© 2024 IZISKANA.com - Бъди изискана!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg