Сладоледените нокти са на мода през лятото и са толкова лесни за направа

Picture of Изискана
Изискана
Главен редактор
Сладоледените нокти са на мода през лятото и са толкова лесни за направа 1

От вдъхновения от русалките и феите блясък до ренесанса на сандалите от желе – тази година всичко е насочено към възвръщане на това, което сме обичали като деца. Затова не е изненада, че ноктите със сладолед са на път да се превърнат в една от най-големите тенденции за нокти през лято 2024.

Според Джули Ръсел, експерт по ноктите „Направи си сам“ на Sally Beauty, внезапната популярност на сладоледените нокти е очаквана: „Една от най-горещите тенденции тази година е 3D декорацията на ноктите и чарковете“, посочва тя, които играят основна роля в повечето дизайни на сладоледени нокти.

„Маникюрът за сладолед с капещи и апетитни сладоледени мечти се отличава с едър 3D блясък върху кадифено гладък кремообразен лак за летен маникюр, който изглежда достатъчно добре, за да се яде“, обяснява Ръсел.

А защо този стил е модерен, освен очевидната асоциация с детското удивление през лятото? Сладоледените нокти са не само сладки, но и напълно приспособими, супер универсални и най-вълнуващото от всичко е, че са лесни за пресъздаване у дома.

„Те са толкова лесни за правене и напълно приспособими“, казва Ръсел. И те наистина са такива: Независимо дали предпочитате минималистични маникюри, френски връхчета, пигментни петна или несъвместими нокти, не липсват начини за носене на тази тенденция.

Сладоледените нокти са на мода през лятото и са толкова лесни за направа 2

Един от най-популярните – и най-сладки – начини за носене на нокти със сладолед? Нарисувайте „капещ“ сладолед върху върховете на ноктите си вместо класическия френски връх, като по този начин се получава нещо, което обичаме да наричаме френски маникюр със сладолед. Други дизайни на нокти включват сладолед, понички, пръски и други; всичко зависи от естетиката, която предпочитате.

„Тайният сос“ за създаване на визията е в сладоледа, който в този случай е едър блестящ лак, подобен на поръските, които получавате в любимия си магазин за сладолед“, казва Ръсел. „Можете да изберете непрозрачен цветен лак, който има едър блясък, или прозрачен лак с блясък и да го нанесете върху бяла или nude основа.“

Сладоледените нокти са на мода през лятото и са толкова лесни за направа 3

Макар че дизайнът „Направи си сам“ зависи от личната ви опитност, Ръсел препоръчва предварително да инвестирате в подходящи инструменти за нокти. „За сложни детайли по ноктите като този препоръчвам да си вземете комплект четки за рисуване на нокти, които ви помагат да създавате малки детайли без усилие“, казва тя.

Ръсел също така предлага винаги да започвате с подготовка на ноктите. „Това включва избутване на кожичките назад, изпиляване на ноктите до желаната форма. Всяка форма е подходяща, но овалната и бадемовидната работят много добре за този дизайн.“

След това ще искате да нанесете основен слой, за да сте сигурни, че маникюрът ви няма да се „разтопи“. „Изберете кремообразен, пастелен нюанс за основата за сладолед. Ще подхожда ванилов цвят като този на Nails Inc. или дори пастелно розово за маникюр с вкус на ягоди и мляко; харесвам тези на Fingerpaints“, казва тя.

Сладоледените нокти са на мода през лятото и са толкова лесни за направа 4

Нанесете два тънки слоя, като оставите лака да изсъхне между слоевете, след което вземете четките за нокти и бял или полубял лак.

„Създайте капки по свободния край или в областта на кожичката на нокътя или използвайте продукт „всичко в едно“, като лака за райе на FingerPaints“, казва тя. „Трикът за перфектни „капки“ е да започнете с вертикални линии и да заоблите долната част, за да създадете форма на „сълза“. Свържете формите на капките с гладки, извити линии и след това запълнете всичко.“

Сладоледените нокти са на мода през лятото и са толкова лесни за направа 5

След като приключите, завършете ноктите си с избрания от вас бляскав лак, за да изглеждат като пръски. „Можете да го нанесете от четката на лака или да използвате четка за рисуване на нокти за прецизност“, казва Ръсел. След това завършете с топ лак, за да придадете допълнителен блясък.

Ако ноктите с капещ сладолед ви се струват твърде сложни, има и други лесни начини за създаване на този вид. Помислете за обикновена пастелна основа, например тюркоазена, украсена с нокти с пръски, класически френски връх, който само леко капе, или нокти с петна, както е показано по-долу.

Ако ноктите със сладолед ви се струват малко младежки за вашия вкус, можете да заложите на естетиката на „капенето“ с други артистични дизайни. Въпреки че намекът за сладолед е налице, той не е толкова пресилен.

В крайна сметка няма грешен начин за носене. Подобно на яденето на сладолед през лятото, най-важното е да му се наслаждавате.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

© 2024 IZISKANA.com - Бъди изискана!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg